Köp- och leveransvillkor

Priserna i butiken är svenska kronor inkl. 25 % moms. Det finns ingen lägsta köpgräns.

Leverans

Jag skickar mina smycken med PostNord som brev eller paket beroende på försändelsens storlek och vikt. För beställningar över 1500 skickas det som REK. Det är fri frakt på alla typer av försändelser. Paketet skickas vanligtvis till din hemadress men om du önskar få din vara levererad till en annan adress anger du det i kassan.

Om du av någon anledning inte hämtar ut ditt REK debiteras du en avgift på 250 kr (porto och hanteringskostnad) i efterhand som faktura.

Normalt skickas en beställning inom 1-2 arbetsdagar om du köper en produkt exakt så som den ser ut i butiken. Om du önskar göra en ändring av produkten från hur den presenteras i butiken kommer du att få ett meddelande om leveranstid i samband med din beställning.

Om en leverans av någon anledning blir försenad kontaktar jag dig direkt. Jag kommer givetvis att göra allt jag kan för att du ska få din leverans så snabbt som möjligt. Om leveransen trots allt blir oacceptabelt försenad har du som kund rätt att häva köpet.

Betalning

I dagsläget har du möjlighet att betala med Stripe kontokortsbetalning, med PayPal eller när du hämtar ut paketet hos ditt ombud. Du kan också välja att betala med faktura via Stripe. Vi tar också swish till nummer 0730-304096. När du beställer får du ett ordernummer som du skriver i meddelanderutan i swish-appen tillsammans med ditt namn. Om du önskar betala med faktura eller swish anger du det i meddelanderutan i kassan.

Stripe är en kortbetalningstjänst motsvarande Klarna och du betalar säkert med Visa och MasterCard på en sida som innehar SSL-certifikat. Inga kortuppgifter lagras på creanna.com utan sparas hos Stripe.

Köpvillkor

Creanna tillämpar både konsumentköplagen och lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Beställare under 18 år måste ha målsmans medgivande. När du har gjort en beställning har du samtidigt godkänt creannas köpvillkor.

I det fall du önskar häva köpet har du hos creanna 14 dagars öppet köp/ångerrätt och 30 dagars bytesrätt. Det betyder att du inom 14 dagar från den dag du fått din leverans har rätt att få pengarna tillbaka vid återköp. Efter dessa 14 dagar har du ytterligare 30 dagars bytesrätt vilket betyder att du kan lämna tillbaka en vara men då få ett tillgodokvitto som du kan använda inom 1 år på creanna.com. För att detta ska gälla måste du kunna visa upp ditt kvitto och varan måste vara i samma skick som när den köptes. Du måste också ha meddelat oss via uppgifterna på vår kontaktsida att du önskar häva köpet inom 14 dagar från den dag då du mottog varan. Det är kunden som står för returkostnaden. Det är creanna som ansvarar för varan under transportsträckan. Observera att detta endast gäller smycken som du köpt i butiken och inte specialbeställda smycken.

Om du önskar byta varan ska du skicka tillbaka den som retur och sedan göra en ny beställning via hemsidan. Du har bara rätt att byta till en annan storlek eller längd på smycket, inte till ett annat smycke. Om du har fått en annan vara än den du har beställt står vi för returkostnaden.

Vi gör alltid vårt yttersta för att du ska få en vara av högsta kvalitet men om ditt smycke levereras med en skada har du rätt att skicka tillbaka det. Du har enligt konsumentköplagen 36 månaders (3 års) reklamationsrätt. Reklamationsrätten gäller bara vid fel som varan hade vid leverans. Vanligt slitage och exempelvis oxidering och annan patina som metallsmycken får med tiden omfattas inte av reklamationsrätten och ersätts sålunda inte. Om du fått en vara som har en skada ber vi dig att kontakta oss så fort som möjligt via någon av kanalerna på vår kontaktsida. Produkten skickas sedan tillbaka i rekommenderat brev. Vid eventuell skada på varan står vi alltid för returkostnaden.