Material

Material

H

Halvädelstenar

Halvädelstenar är naturliga stenar och mineraler som inte är lika sällsynta som riktiga ädelstenar. Men de är mycket dekorativa och vackra i smycken. Det finns även de som tror att halvädelstenar bär på magiska krafter och hjälper dig t ex att känna dig mer avslappnad.

S

Silver

925 Sterling Silver är en legering av 92.5% rent silver och 7.5% koppar. Det är kopparen i silvret som gör att det oxiderar. Vi använder också finsilver vilket är 99,9 % rent silver och innehåller ingen koppar. Därför är det ett mer allergivänligt material för dig som är nickelallergiker.

diamanter vs cubic zirkonia

D

Diamanter/Cubic zirkonia

Vi använder syntetiska diamanter, s k cubic zirkonia. Dessa är bättre att bränna med silverlera i brännugn än äkta diamanter. De slipas på samma sätt som äkta diamanter och gnistrar vackert i ditt smycke.

P

Pärlor

Vi använder många olika sorters pärlor. Dels har vi odlade sötvattenspärlor, dels Swarovskipärlor som är konstgjorda pärlor, kända för att vara de pärlor som mest av alla liknar äkta pärlor. Dessa har hög kvalitet och tillverkads i Österrike. Vi använder också glaspärlor som passar bra tillsammans med silver.