Våra kollektioner

Låt dig inspireras av våra kollektioner. Just nu har vi fem kollektioner med halsband och matchande örhängen.

Carol är vår kollektion av virkad silvertråd och karneoler. Namnet på kollektionen är inspirerat av dessa halvädelstenar. Den här kollektionen är en av de första jag skapade. Jag tycker mycket om att virka och var nyfiken på om jag kunde virka med silvertråd istället för garn. Det gick bra och det resulterade i flera virkade halsband och armband, bl a denna kollektion där jag dessutom virkade in dessa vackra små halvädelstenar.

Sunshine är en kollektion helt i finsilver. Blomman, som också kan liknas vid en sol, har inspirerat till namnet. Kollektionen kom till en gråkall novemberdag när jag längtade efter sol, värme och doften av vår- och försommarblommor. En kollektion som man blir glad av.

Kollektionen Pearls är ett halsband med hänge av sötvattenspärlor. Örhängena innehåller dessutom en svart facetterad pärla. Pearls är lite mer sofistikerad och pärlor är ju aldrig fel. Den är skapad för dig som vill vara elegant och tidlös. Visst blir man förälskad i sötvattenspärlor?

Namnet på kollektionen, Big rose, är inspirerat av silverringarnas mönster. De är länkade på ett sätt så att de liknar en ros. Mönstret är välkänt bland de som gör smycken och annat av ringar men vår kollektion innehåller fler än de normala tre ringarna. Jag hittade mönstret i en bok om chain mailles men jag slutade inte efter tre ringar utan fortsatte att länka in fler. Resultatet blev ett mycket fylligare smycke nästan utan hål i mitten. Namnet Big rose var självskrivet.

Kollektionen Black diamond har fått sitt namn från den stora glaspärlan i mitten av smycket. Swarovski kallar den färgen för black diamond. Hängsmycket och örhängena är i den här kollektionen inte helt identiska. Örhängena är gjorda efter samma mönster men hängsmycket har ett något avvikande mönster. Men eftersom pärlorna är identiska och även den stora rivolin i mitten har samma färg och storlek matchar de ändå varandra och kan bäras tillsammans.